איך העבודה שלך משפיעה על הבריאות שלך מבלי שתשים לב?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

חשיפה מתמשכת ובכל יום לרעש חזק ידועה כגורם סיכון בריאותי, אך כזה שאינו מקבל את תשומת הלב הראויה. עובדים בתחומים כמו תחבורה, הוראה, שירותי חירום, עובדי תחזוקה ואנשי כוחות הביטחון מתמודדים עם רעש כחלק מהשגרה. זאת, אגב, מבלי להרגיש בהשפעה מיידית למרות שהיא אכן קיימת. עם הזמן החשיפה מצטברת ועלולה לגרום לפגיעה קבועה בשמיעה (ללא שיש בהכרח סימנים  בשלב הראשון). להלן נתאר ונציג את הבעיות הבריאותיות הסמויות של ירידה בשמיעה. כמו כן נציג את הדרכים לזיהוי מוקדם וגם המלצות למניעה באמצעות דגשים פשוטים אך מועילים (כדוגמת בדיקות שמיעה תקופתיות).

רעש בעבודה והשפעתו המצטברת על השמיעה

רעש בעבודה נחשב לגורם סיכון מוכר בתחום הבריאות התעסוקתית. חשיפה לרעש בעוצמה אפילו לא גבוהה במיוחד אבל לאורך זמן עלולה לפגוע בתאים עדינים שבאוזן הפנימית. מדובר בתאים שאינם מתחדשים אם הם נפגעים. הנזק לרוב מחמיר בהדרגה, כך שהעובד שחשוף לרעש עלול לא לשים לב להשפעה עד להחמרה ממשית של הפגיעה.

בין המקצועות החשופים לירידה בשמיעה ניתן למנות נהגי אוטובוס ורכב כבד, מורים המלמדים בכיתות רועשות, טכנאים ופועלים שעובדים ליד מכונות, חיילים בשירות קרבי, עובדים במטווחים וכדומה. גם רעש מתמשך שלא נשמע חזק במיוחד,  כמו זמזום שמגיע מציוד אלקטרוני או דיבור בלתי פוסק, עלול להוביל לעייפות של מערכת השמע, טשטוש קוגניטיבי והפרעות שינה. כדאי לקחת את זה לתשומת הלב.

סימנים מוקדמים לפגיעה בשמיעה בגלל העבודה

הסימנים הראשוניים לפגיעה בשמיעה אינם בהכרח חד משמעיים. רבים מדווחים על קושי לשמוע דיבור בסביבה רועשת, או שהם צריכים להגביר את עוצמת הקול בטלוויזיה או בטלפון. לעיתים יהיו צלצולים באוזניים (טיניטון).

סימנים אלה עשויים להופיע אפילו בגיל צעיר יחסית של תחילת גיל העבודה, במיוחד בקרב עובדים בסביבות מאוד רועשות והומות. התעלמות מהסימנים שמנינו עלולה להוביל להחמרה עד כדי ירידה קבועה בכושר השמיעה. מעבר להשלכות הבריאותיות מדובר גם בפגיעה באיכות החיים. שמיעה חלקית פוגעת ביכולת לתפקד בעבודה ולהתנהל בחברה. איבחון מוקדם יכול לסייע בהתאמת אמצעי הגנה ששומעים על השמיעה, כך שמונעים ההתדרדרות ועוצרים את הנזק.

מניעה ואבחון – זה חשוב כדי לשמור על השמיעה ועל הבריאות

הדרך למניעת נזק שמיעתי עוברת בהפחתת החשיפה לרעש. עושים זאת באמצעות אטמי אוזניים, בידוד רעשים על ידי אמצעים שונים כגון מחסומים אקוסטיים. חשוב מאוד במקומות עבודה שבהם קיים סיכון, לוודא שהמעסיק מספק ציוד מגן תקני לצד בדיקות תקופתיות של עוצמת הרעש. לא פחות חשוב יהיה  לעבור בדיקת שמיעה לפחות אחת לשנה – במיוחד עבור אנשים שעובדים בסביבה רועשת. הבדיקה מסייעת לאבחון וזיהוי שינויים בשמיעה, עוד לפני שאת או אתה מרגישים את הירידה בשמיעה.  מומלץ לפנות למכון שמיעה לבדיקה איכותית ואובייקטיבית, שתאפשר לכם לקבל החלטות לגבי המשך ההתנהלות בסביבת העבודה ובכלל.

לכל שאלה או בקשה התכתבו איתנו כאן

פורטל שירותי בריאות בישראל

אתר בתי חולים בישראל מאפשר לכם לקבל מידע מדוייק ומהימן אודות כל בתי החולים הפועלים בישראל, המחלקות בבתי החולים, התמחויות מיוחדות במסגרת כל בית חולים ומידע שימושי נוסף. המידע באתר מסודר בצורה יעילה ונוחה לחיפוש, המאפשרת לכם לקבל את כל המידע הדרוש לכם.

אז מה היה לנו בכתבה:
דילוג לתוכן