עדשות פרימיום בניתוח קטרקט

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

עדשות קטרקט

עדשות פרימיום, או עדשות מתקדמות, הן עדשות תוך עיניות המצטיינות בטכנולוגיה מתקדמת, המיועדות להחליף את העדשה העכורה ובאותה העת להפחית את התלות במשקפיים למרחקי ראייה שונים.
סוג אחד של עדשות מתקדמות נקרא עדשות טורית. עדשות אלה מתקנות את עיוות הראייה שנוצר בשל שינויים במבנה הקרנית, שנקרא אסטיגמטיזם באמצעות תיקון צילינדר.

לצורך הבנה מעמיקה יותר של נושא עדשות הפרימיום, פנינו לד"ר אליק רוזנפלד, רופא עיניים בכיר ומומחה מוביל בתחום ניתוחי רשתית וקטרקט.

למידע נוסף על ד"ר רוזנפלד וטיפולי הקטרקט המתקדמים, ניתן לבקר באתר הרשמי >> dr-alik-rosenfeld.co.il

עדשות קטרקט

מהן עדשות פרימיום וכיצד מתנהל תהליך התאמתן למטופל?

עדשות פרימיום, שאותן משתיל הרופא במהלך ניתוח הקטרקט, מיועדות להעניק למטופלים הסובלים מקטרקט פתרון מותאם אישית לבעיית הראייה שלהם וכן לצמצם את התלות במשקפיים. ישנם גם מטופלים שלא נצרכים להרכיב משקפיים לאחר הניתוח כלל.

כדי לקבוע איזה סוג של עדשה מתאימה למטופל מתבצעות בדיקות מתקדמות הכוללות בין היתר מדידת גלגל העין, הדמיית רשתית ומיפוי קמירות הקרנית.

לאחר איסוף נתוני הבדיקות מחשב הרופא את חוזקה של העדשה התוך עינית שהוא עומד להשתיל ובוחן התאמה לעדשות פרימיום לפי צרכי המטופל.

מהלך ניתוח הקטרקט עם השתלת עדשות פרימיום

התהליך הניתוחי הינו זהה בניתוח קטרקט ללא תלות בסוג העדשה המושתלת. השתלת עדשת פרימיום לא משנה את מהלך הניתוח באופן משמעותי.

במהלך הניתוח משתמש הרופא במכשיר הרוטט בתדירות גבוהה ומרסק את גרעין הקטרקט.
דרך חתך קטן בעין מוציא הרופא את העדשה העכורה ומשתיל במקומה את סוג עדשת הפרימיום שנבחרה בהתאמה אישית למטופלים והוזמנה במיוחד עבורם.

ברוב המקרים, עדשות הפרימיום משיגות בהצלחה את מטרתן הכפולה – הסרת העדשה העכורה והשגת ראייה טובה ככל האפשר למטופל במרחקים שונים והפחתת התלות במשקפיים.

סוגים שונים של עדשות תוך עיניות

עדשה חד מוקדית (עדשה מונופוקלית)

העדשה החד מוקדית, כשמה כן היא – היא משפרת את ראייתו של המטופל למרחק אחד בלבד – רחוק, בינוני או קרוב. את ההחלטה על המרחק המומלץ מקבל המטופל יחד בדיון עם הרופא המנתח בהתאם לשיקולים רפואיים בשילוב ציפיותיו של המטופל מהניתוח וסגנון חייו.

רוב המטופלים מעדיפים לראות לרחוק ללא משקפיים – כלומר בעת נהיגה, צפייה בטלוויזיה ופעילות מחוץ לבית. במצב זה ידרשו לרוב למשקפיים לראייה לטווח בינוני וקרוב (קריאה, טלפון ומחשב).

עדשה רב מוקדית (עדשה מולטיפוקלית)​

רוב העדשות המולטיפוקליות בהן נעשה שימוש היום מאפשרות ראייה לרחוק ולקרוב ובאופן מדורג גם לטווחי הביניים ובכך מפחיתות את הצורך במשקפיים בצורה הטובה ביותר.

עדשות אלו אינן מתאימות לכל מטופל ולכן ההערכה קדם ניתוחית מקיפה הכרחית לבחירה בסוג העדשה המתאימה ביותר.

עדשה טורית

עדשה זו מותאמת לאנשים שהקרנית שלהם אינה עגולה כנדרש, אלא אליפטית (מצב הנקרא – אסטיגמטיזם) ולכן הם זקוקים לעדשה עם תיקון צילינדר.

העדשה הטורית נבחרת בהתאם לשינויים בקמירות הקרנית של המטופל ומושתלת בציר ספציפי המחושב לפי מיפוי הקרנית.

לפי מצב עיניו של המטופל ונתוניו האישיים ניתן לבחור בין עדשות טוריות מונו פוקאליות (חד מוקדיות) לבין עדשות מולטי פוקאליות (רב מוקדיות).

 מידע על מחלות עיניים נוספות בבלוג

לכל שאלה או בקשה התכתבו איתנו כאן

פורטל שירותי בריאות בישראל

אתר בתי חולים בישראל מאפשר לכם לקבל מידע מדוייק ומהימן אודות כל בתי החולים הפועלים בישראל, המחלקות בבתי החולים, התמחויות מיוחדות במסגרת כל בית חולים ומידע שימושי נוסף. המידע באתר מסודר בצורה יעילה ונוחה לחיפוש, המאפשרת לכם לקבל את כל המידע הדרוש לכם.

אז מה היה לנו בכתבה:
דילוג לתוכן