Site icon בתי חולים בישראל

טיפול פסיכולוגי

עד לפני מספר שנים, פעלו תחומי הפסיכולוגיה והרפואה בישראל בנפרד. אלא שאז חל שינוי משמעותי: תחום חדש בשם פסיכולוגיה רפואית החל להיות מובא לישראל מארצות הברית, והחל להיכנס אט לאט לבתי החולים.

פתאום, נוצר גם מקצוע רפואי חדש וטיפולים פסיכולוגיים בבתי החולים הפכו למעט נפוצים יותר. מה בדיוק עומד מאחוריהם?

תכלית הטיפולים הפסיכולוגיים בבתי החולים

תחום הפסיכולוגיה הרפואית נועד, אם כן, להעניק משאבים וסיוע נפשי למטופלי בתי החולים השונים, וזאת מנקודת הנחה שקיים ישר בין גופו של האדם לנפש שלו.

בין השאר, מדובר כאן על טיפולים שתכילתם שיפור כוח הרצון וההתמודדות של החולה עם המחלה ממנה הוא סובל, הקטנת החרדה שלו, קיצור תקופת האשפוז, הפחתת מינוני התרופות שלו וכיוצא בזה.

חשוב להדגיש כי הפסיכולוגים הרפואיים מוצבים כיום במחלקות שונות בבתי החולים, ושתכלית הטיפול שלהם בהחלט משתנה על פי אלה.

לא קשה להבין מדוע סיוע מהסוג הזה חיוני: בתי החולים בישראל קורסים היום תחת העומס, ולצוות הרפואי שעושה בו ימים ולילות אין את המשאבים להעניק את העזרה הפסיכולוגית והנפשית למטופלים.

השימוש כאן הוא בשיטות דוגמת הרפיה או דמיון מודרך, ולא בייעוץ נפשי הלכה למעשה כמו בתחום הפסיכולוגיה הקלינית או תרופות, כפי שנהוג בפסיכיאטריה. טיפול זה לא נועד להחליף את הטיפולים האלה, אלא להשלים אותם.

טיפולים פסיכולוגיים בבתי החולים בישראל

כיום, פועלים בישראל כמעט 200 פסיכולוגים רפואיים, והם מוצבים בחלק מבתי החולים אשר פועלים בה – חשוב להדגיש, בהקשר הזה, שמספרם נמצא במגמת עליה. הזכאות לטיפול תיקבע באופן אישי, וזאת בהתאם לצרכים בהם עשויים הרופאים המטפלים להבחין במהלך הטיפולים.

להלן בתי החולים המרכזיים בישראל אשר מעניקים טיפולים וסיוע בתחום הפסיכולוגיה הרפואית. לנוחיותכם, הרשימה מחולקת על פי אזורים:

אזור הצפון

אזור המרכז והשרון

אזור ירושלים

Exit mobile version