כתובת: הנביאים 22, נתניה.
טלפון: 09-8630101.
בעלות: ציבורית (משרד הבריאות).
מנהל בית החולים: ד"ר גדי מנדלסון.
סוגי מחלקות: מחלקה גריאטרית חריפה, מחלקה לחולה סופני קשיש, מחלקה לתשושי נפש, מחלקה לתשושים, מחלקה סיעודית, מחלקת מונשמים, מחלקת סיעודי מורכז, מחלקת שיקום.
אודות המרכז הגריאטרי נתניה
ב-1952, ארבע שנים לאחר הקמת מדינת ישראל, ייסד ארגון ההצלה, הסעד והשיקום היהודי, הג'וינט, את בית האבות מלב"ן. המרכז אוכלס על ידי כ-500 עולים מארצות אירופה או ערב, כאשר המכנה המשותף לרבים מהם הוא הזיכרון המוחשי של זוועות מלחמת העולם השנייה ומחנות ההשמדה מהם יצאו רק בנס.
ב-1976, עבר המוסד לשליטה של משרד הבריאות. כעבור מספר שנים, זכה המוסד להכרת המועצה המדעית בישראל כמרכז מן המניין להתמחות ברפואה גריאטרית. מאז ועד היום, נחשב המרכז לאחד המוסדות הגריאטריים הגדולים והמובילים בישראל, ומשרת נאמנה אוכלוסייה נאמנה של קשישים- מרביתם מאיזור השרון.
המרכז הגריאטרי נתניה כיום
המרכז הגריטרי נתניה מעניק מגוון רחב של שירותים רפואיים וסיעודיים לאוכלוסייה המבוגרת. הוא משמש מערך רפואי משולב, אשר דגש רב בו מושם על התאמה לעידן המודרני: החל משנות ה-80 נערך במתחם שיפוץ יסודי, נוספו בו מחלקות ושירותים מקצועיים וכן שופרה איכות החיים של המאושפזים בו: הצפיפות ירדה, המקום טופח, והאווירה הכללית הפכה לנעימה הרבה יותר.
פועל יוצא של תפיסה זו הוא טיפוח הסביבה התרבותית של הקשיש. בין הטיפולים הרפואיים השונים הם מועסקים בתחומים ובהפעלות יצירתיות על ידי הצוות המקצועי של המקום, נערכים מפגשים חברתיים ופעילות תרבותיות רבות וכן הלאה.
המחלקות השונות של המרכז הגריאטרי נתניה
עם כל הכבוד לפעילות התרבותית ולאווירה הנעימה שמנסים קברניטי המרכז הגריאטרי נתניה ליצור, הרי שהמטופלים מגיעים אל המקום כדי להתמודד עם בעיותיהם הרפואיות. לצורך זה, קיימות מספר מחלקות אשפוז, המעניקות להם מענה רפואי מלא.
המחלקה הגריאטרית החריפה היא מחלקה פנימית, אשר מטפלים במבוגרים בעלי בעיות בריאותיות חריפות ומגוונות: תמיכה נשימתית, דלקות ריאות, דלקות בדרכי השתן, זיהומים בגוף ועוד.
המחלקה לתשושי הנפש מטפלת בקשישים הסובלים מבעיות קוגנטיביות (דוגמת בעיות זיכרון ושכחה) וכן בחולי אלצהיימר. המטרה היא לשמור על יכולתו ועצמאותו של הקשיש, וזאת על ידי טיפול רפואי ייחודי וטיפול סיעודי פרטני. המחלקה לתשושים, בפיקוח משרד הרווחה, כוללת מטופלים אשר סובלים ממוגבלות פיזית וזקוקים לעזרה בהתנהלות היומיומית שלהם, וכן "תושבים" המעוניינים בנופשון לגיל המאוחר.
המחלקה לחולה הסופני הקשיש מיועדת לקשישים שאיתרע מזלם והם סובלים ממחלה סופנית קשה, ונזקקים לטיפולים דוגמת שימור שלמות האור, איזון הכאב, הקלת התסמינים, תמיכה נפשית להם ולמשפחותיהם וכן הלאה. המטרה היא להפוך את חודשיו האחרונים של הקשיש לנעימים במידת האפשר.
מחלקת המונשמים מיועדת לחולים מונשמים בתנאים שונים (לאחר כישלון בגמילה, שהות של חודש לפחות וכו'), ומעניקה להם טיפול תמיכתי בנשימה- תוך ניסיון להחזיר את המטופלים למצב בו הם נושמים בכוחות עצמם.
מחלקה מרכזית נוספת היא מחלקת השיקום, אשר מציעה שיקום מטופלים לאחר שברים, ניתוחים, תאונות, פגיעה במערכת העצבים (טרשת נפוצה, שבץ מוחי, פרקינסון), מחלות אונקולוגיות, קטיעת איברים ועוד. המטרה היא להקל על הסימפטומים ולנסות להשיב את המבוגרים לתפקוד בסביבה הם הם חיים.
פתרונות נרחבים בתחום הסיעודי
מעבר לטיפולים הרפואיים, מעניק המרכז הגריאטרי נתניה גם טיפול סיעודי מקיף, באמצעות אחת המחלקות הייעודיות לנושא. מאושפזים בהן חולים אשר זקוקים לעזרה מקיפה בהתנהלות היומיומית שלהם: חולים סיעודיים צלולים, דמנטיים, חסרי יכולת תקשורת, בעלי התמצאות חלקית ועוד.
מחלקת סיעודי מורכב מעניקה פתרונות רפואיים וסיעודיים לקשישים עם בעיות רב מערכתיות: חולים במחלות אקוטיות, מטופלים בתהליכי התאוששות או שיקום, וכן הלאה.
מכונים וטיפולים נוספים
מלבד כל אלה, כולל המרכז הגריאטרי נתניה גם מבנים ייחודיים, ביניהם מכונים רפואיים, מרפאות חוץ ויחידות טיפוליות. ביניהם, ניתן לציין את מכון הרנטגן, מכון הפיזיותרפיה, מכון הריפוי בעיסוק, מרפאת השיניים וכן הלאה.
הצוות הרפואי של המרכז מורכב מכ-400 עובדים: רופאים כלליים או בעלי התמחות ייחודית, אחיות, עובדים בתחום הסיעודי, עובדי מקצועות פרא רפואיים או רפואה משלימה, עובדי משק ואדמיניסטרציה ועוד. אלה מסייעים למרכז הגריאטרי נתניה להיחשב לאחד המובילים מסוגו בארץ, כאשר הנתון המרכזי, בהקשר הזה, הוא תוחלת החיים של מאושפזי המרכז, שגדולה בשלוש שנים מהגיל הממוצע בארץ.
לכניסה לאתר הבית של המרכז הגריאטרי נתניה – לחצו כאן
מקור התמונה: אתר המרכז הגריאטרי נתניה