Site icon בתי חולים בישראל

טיפולי דיאליזה – מה קופות החולים נותנות?

במקרים בהם הכליות מפסיקות לתפקד, חייבים למצוא באופן בהול טיפול שיהווה תחליף לפעולתן. כאשר הכליות אינן פועלות, איזון המלחים בדם ופינוי חומרי הפסולת חדלים מלהתקיים, ומצבו הבריאותי של החולה עלול להתדרדר ואפילו להגיע למוות.

טיפולי הדיאליזה מציעים פתרון מלאכותי חלופי לתפקוד הכליות, כאשר הן מסננות את הדם של החולה ומנקות אותו מרעלים מזיקים. במערכת הבריאות של היום ניתנים שני סוגים של טיפולי דיאליזה, ושניהם יעילים באותה מידה. תנאים שונים בחיי החולה, כגון מצב הכליות, גיל, מצב בריאותי כללי וכדומה, הם אלה שיקבעו איזה סוג של טיפול דיאליזה הוא יקבל.

סוגי טיפולי הדיאליזה הקיימים

הזכויות בקופות החולים

כל מה שקשור בטיפולי דיאליזה, כולל ביקורים אצל רופאים, מכוסה על ידי קופות החולים בארץ, במסגרת ביטוח בריאות ממלכתי. חולה הדיאליזה כלל אינו משתתף בעלויות הטיפולים. על פי חוק ביטוח בריאות ממלכתי, מטופלי דיאליזה נחשבים לחולים כרוניים, וככאלה הם זכאים לפטור בתשלומים על תרופות ולהנחות בדמי השתתפות עצמית, כאשר כל קופת חולים מציבה תקרה לסכום ההשתתפות העצמית (לפי חשוב רבעוני):

מטופלי דיאליזה אשר מעוניינים שיכירו במצבם הכרוני, צריכים לגשת לקופת החולים אליה הם שייכים, להציג מסמך רפואי אודות מצבם, להציג אבחנה של רופא מטפל ואת התרופות אותן הם נוטלים כחלק מהמחלה. המנהל הרפואי בסניף קופת החולים מקבל את הדברים ומעניק אישור בהכרה במצבם של החולים כמצב כרוני.

קופות החולים מחזירות לחולי הדיאליזה את סכומי הנסיעות באוטובוסים לטיפולים במסגרת בתי חולים או במכוני דיאליזה באופן מלא (החזר של 100%) וכ-50% מסכומי הנסיעות באמבולנס או במוניות.

כמו כן, חולי דיאליזה פטורים מתשלומי טופס 17, עבור בדיקות רופאים במרפאות חוץ, במכונים וכדומה.

הטבה נוספת שקופות החולים נותנות היא השתתפות בתשלומי טיפולי דיאליזה בארצות אחרות, לאחר שהחולים מציגים קבלות.

Exit mobile version