Site icon בתי חולים בישראל

מחלקת המטולוגיה בבית חולים

המטולוגיה הוא אחד התחומים הרפואיים החשובים ביותר שיש. התחום עוסק במערכת תאי הדם, באיברים וברקמות המייצרים דם, במנגנוני קרישת הדם ובסוגים שונים של ממאירויות המאפיינים את הדם.

התחום עוסק במחלות ההמטולוגיות, שלמרבה הצער הן נפוצות ומסכנות חיים בחלקן: מצבים של אנמיה על סוגיה (חוסר ברזל, ויטמינים, חומצה פולית ועוד), דימום באזורים פנימיים שונים, לוקמיה (סרטן הדם) או הפרעות בטחול הם מהנושאים החיוניים שתורת ההמטולוגיה עוסקת בהם.

כיאה לחשיבות התחום, לא מפתיע מדוע בישראל יש שורה ארוכה של מחלקות, מכונים ומרפאות העוסקים בהמטולוגיה. אנחנו נתייחס למאפייני המחלקות ונציג עבורכם רשימה של המחלות המרכזיות בישראל.

מה עושים במכוני ההמטולוגיה?

המכונים ההמטולוגיים הפועלים בישראל לוקחים על עצמם מספר תפקידים עיקריים, שעשויים כאמור להיות גם מצילי חיים. ראשית, בהם ניתן לבצע בדיקות ואבחונים שונים שנועדו לאתר בעיות שונות הנוגעות למערכת הדם ולאיברים שהוזכרו מעלה. בין הבדיקות הנעשות במכונים ההמטולוגיים למטרה זו אפשר למנות ספירת דם מלאה, ספירת נוזלי גוף (למשל, במטרה לברר האם יש מצב של קרישיות יתר בדם), איפיון תאים, בירור אנמיות, בדיקות סרולוגיות לאיתור מחלות אוטואימוניות ועוד.

כאשר מתגלה בבדיקות האלה כי יש בגוף האדם בעיה המטולוגית כלשהי, ניתנים טיפולים שונים בהתאם לסוג הבעיה ולרמת המורכבות שלה. הטיפולים האפשריים בבעיות המטולוגיות הן טיפולים תרופתיים, זריקות תוך שריריות, עירויי דם, השתלת מח עצם (עשויה להידרש במצב של סרטן הדם), טיפולים נגד קרישה ועוד. כאשר מתברר כי האדם סובל מגידול סרטני, חלילה, יינתנו טיפולים שונים להתמודדות עם המחלה, לרבות הקרנות או טיפולים כימותרפיים (במחלקות הייעודיות בבתי החולים).

מכיוון שתחום ההמטולוגיה נחקר תמיד, במטרה לשפר את אופן האבחון ואת דרכי הטיפול, כוללים חלק מהמכונים יחידות מחקר, שמבצעות מחקרים בקנה מידה בינלאומי.

מחלקות המטולוגיות בבתי חולים בישראל

לפניכם סקירה של המחלקות ההמטולוגיות בבתי החולים של מדינת ישראל, כולל פרטי יצירת הקשר עם כל אחת מהמחלקות. לנוחיותכם, חילקנו את הרשימה לאזורים גיאוגרפיים מוגדרים.

אזור חיפה הצפון

אזור המרכז והשרון

אזור ירושלים

אזור הדרום

Exit mobile version