Site icon בתי חולים בישראל

מחלקת פגים וילודים בבית חולים

אין הרבה דברים משמחים יותר מאשר לראות תינוק בריא המגיח לאוויר העולם. הבעיה היא שבשעות הראשונות שלאחר הילודה, מהווים התינוקות אוכלוסיה רגישה למחלות ולמצבים רפואיים שונים. על אחת כמה וכמה הדברים אמורים במקרה של פגים, כאשר נקודת המוצא היא אחת: ככל שהתינוק נולד מוקדם יותר, כך הסיכונים העומדים בפניו גדולים יותר.

מחלקות הילודה והפגייה, הפועלות במסגרת בתי החולים בישראל, נועדו לספק מענה מקיף שתכליתו אבחון, מניעה וטיפול של מצבים המסכנים את בריאות התינוק שזה עתה נולד.

השירותים הניתנים במחלקות הפגים והילודים

מחלקות פגים וילודים לוקחות על עצמן, אם כן, את אחת המשימות החשובות ביותר שיש. בפגייה שיש במרביתן שוהים התינוקות שנולדו החל מהשבוע ה-35 להריון ומטה, כמו גם ילדים אשר התגלתה אצלם בעיה בריאותית או מחלה.

בפגייה נמצאים התינוקות תחת השגחה מתמדת, וכן ניתן להם סיוע מקיף: הנשמות (עבור פגים שטרם התפתחה אצלם יכולת הנשימה העצמאית), השמת הפגים באינקובטור, צילומים ובדיקות, מעקבים אחר הלב והכליות, האכלה וכיוצא בזה.

מחלקת פגים וילודים נועדה, בהמשך לכך, לספק מענה בעיתות חירום, תוך התמודדות עם מצבים המסכנים את חיי הילד שזה עתה נולד. זו הסיבה בגינה לא מעט מחלקות כוללות יחידות לטיפול נמרץ בפג ובילוד, טיפול שיכול בהחלט להיות גם ניתוחי (ניתוח להוצאת המעי, ניתוחי לב וכיוצא בזה).

מנגד, יש לציין כי המחלקות מסייעות גם לילדים בריאים, אשר מגיעים אליהן למשך כיומיים לאחר הלידה. בין הפעולות שנעשות על מנת להבטיח את בריאותו ניתן למנות הערכות ראשוניות, זריקות חיסון צהבת, השמת משחת עיניים אנטיובטית, בדיקה מקיפה של רופא ילדים במטרה לבדוק את תקינות המערכות השונות שלו ועוד.

כמובן שהמחלקות האלה מהוות כתובת לקבלת ייעוץ והדרכה על הטיפול בתינוק, בימים הראשונים, טיפול המצריך זהירות מקסימלית מצד ההורים.

רשימת מחלקות פגים וילודים בבתי החולים בישראל

במיטב בתי החולים הפועלים כיום בישראל ניתן למצוא מחלקות פגים וילודים. לפניכם רשימה של המחלקות העיקריות העומדות בתחום, בחלוקה לפי אזורים, כולל פרטי יצירת קשר עם כל אחת מהן.

אזור הצפון

אזור המרכז והשרון

אזור ירושלים

אזור הדרום

Exit mobile version