Site icon בתי חולים בישראל

מחלקת מחלות זיהומיות בבית חולים

על פי ההגדרה הפשוטה, מחלות זיהומיות הן מחלות שהמקור שלהן הוא יצורים זרים (פתוגנים) הגורמים לפגיעה במערכות הגוף השונות. הזיהומים האלה יכולים להיות מסוגים שונים, בין אם חיידקים, נגיפים, פטריות, וירואידים, פרוטיסטים ועוד.

אדם החולה במחלה זיהומית – ועצם ההגדרה שלהן כמעט כל אדם עלול לחלות בכך – עלול לסבול מפגיעה בתפקוד של מערכות חיוניות של גופו. הזיהומים מביאים לדלקות בגוף (תגובת הגוף לזיהום) ובהיעדר טיפול הולם ומהיר גם לפצעים, נמקים, אובדן של האיבר הפגוע או אפילו מוות, חס וחלילה.

בהתחשב בכל הסיכונים האלה, לא מפתיעה החשיבות של מחלקות מחלות זיהומיות של בתי החולים השונים. למחלקות אלה מגיעים אנשים אשר סובלים מזיהום או חושדים בכך, כאשר מטרת הגורמים הרפואיים שביחידה היא לטפל בבעיה בהקדם האפשרי.

פעמים רבות הטיפול בזיהומים הוא ממושך, בין אם בצורה של תרופות ובין אם ניתוחים, כאשר מטרה חשובה לא פחות של הגורמים הרפואיים היא למנוע את התפשטות הזיהום ולצמצם את התסמינים שלו.

המחלקות הזיהומיות מבצעות פעמים רבות ניטור של האזורים או האיברים המזוהמים, אפילו 24 שעות ביממה, במטרה להבטיח שהמצב לא יהפוך למורכב יותר. לכן, מצריכות המחלקות שילוב בין כוח אדם מקצועי לבין ציוד רפואי מתקדם, שעומדים בליבת המחלקות האלה.

מחלקות המחלות הזיהומיות המרכזיות בישראל

בבתי החולים השונים בישראל פועלות מחלקות זיהומיות, שלוקחות על עצמן את כל התפקידים שתוארו מעלה (ולעיתים יותר מכך). לשימושכם, מצורפת רשימה של המחלקות המרכזיות הפועלות בתחום בישראל, כולל פרטי יצירת קשר עם כל מחלקה ומחלקה. את הרשימה סידרנו לפי אזורים גיאוגרפיים.

אזור חיפה והצפון

אזור המרכז והשרון

אזור ירושלים

אזור הדרום

Exit mobile version