Site icon בתי חולים בישראל

מכשירי שמיעה

מכשירי שמיעה מותאמים לאוכלוסייות מסויימות: ילדים, מבוגרים וקשישים. היות ומכשיר שמיעה הוא אביזר יקר אך נחוץ לתפקוד יומיומי ושמירה על איכות החיים, ניתן לקבל מימון למכשיר שמיעה מקופות החולים, ביטוח לאומי וחברות הביטוח. להלן מידע חשוב לאוכלוסייה הכוללת כ-10% מתושבי ישראל המתקשים בשמיעה בחסות אתר מכשירי שמיעה כולי אוזן

מכשירי שמיעה לילדים

ילדים בעלי ליקויי שמיעה שייכים לאוכלוסייה רגישה בנוגע להתאמת מכשירי שמיעה. הצרכים והיכולות של הילדים הם אחרים משל קבוצות גיל אחרות- מבוגרים וקשישים. גם בתוך הקבוצה הנקראת "ילדים", נהוג לחלק לשתי קבוצות נפרדות: ילדים צעירים ובני נוער מתבגרים. לכל קבוצת גיל יש צרכים שונים ואופן קבלה שונה של מכשירי השמיעה. הילדים הצעירים בגילאי הגן והילדים הגדולים יותר- המתבגרים בבתי הספר, נמצאים ב"סביבה שמיעתית" משתנה וקשה עבור ליקויי השמיעה. גני הילדים והכיתות מוצפים ברעשי רקע: בדיבור הגננת או המורה, בקולות ילדים, בהזזת כיסאות או צעצועים, במוזיקה ובעוד רעשים אחרים. במהלך היומיום נאלצים הילדים להתנהל בסביבות אקוסטיות משתנות, דבר שאינו פשוט לילדים בעלי ליקויי שמיעה, גם כאשר הם משתמשים במכשירי שמיעה.

בבחירת מכשירי שמיעה לילדים רצוי לתת דגש על הרגישות בנושא השמיעתי ולהתאים מכשירים בעלי טכנולוגיות מתקדמות שמתאימים את עצמם לסביבה רועשת ומשתנה עם רעשים מסוגים שונים. חשוב לאפשר לילדים את רמת השמיעה הגבוהה והאיכותית ביותר לפי היכולות ההתפתחויות של כל אחד, וחשוב להתאים מכשירי שמיעה שידגישו קולות דיבור חלשים ומרוחקים בצורה עדינה ונוחה לשמיעה, ולהיפך- להנמיך רעשי רקע חזקים.

הפן החברתי בקרב גילאי הילדות הוא חשוב מאוד ולכן כדאי להתאים את מכשירי השמיעה לילדים תוך התייחסות רגישה ביותר לצרכים החברתיים והאסתטיים, ולדאוג לכך שהמכשירים יהיו כמה שפחות בולטים לעין.

מכשירי שמיעה למבוגרים ולקשישים

ככל שעולה הגיל כך יורדת איכות השמיעה של האדם. שיחות עם אנשים, שמיעת טלוויזיה, שיחות טלפוניות ועוד מצריכות מאמץ רב והופכות לא פעם למטרד. הפתרון היחיד להחזיר את השמיעה למה שהייתה בעבר הוא שימוש במכשירי שמיעה.

מכשירי שמיעה למבוגרים ולקשישים הם מגברים קטנים המתלבשים מחוץ לאוזן או בתוכה, והם קולטים את רחשי הסביבה ואת קולות האנשים בצורה נעימה לשמיעה. המכשירים כוללים מיקרופון שקולט את הרעשים ומווסת אותם לתוך האוזניים, הוא מגביר את הרעשים הקרובים (שיחות אישיות, קולות מטלוויזיה, שיחות טלפון) ומסנן את רעשי הרקע הרחוקים. כיום ישנם סוגים רבים שלמכשירי שמיעה למבוגרים ולקשישים – החל מאנלוגיים ועד למכשירים דיגיטליים מתקדמים. המכשירים האנלוגיים גדולים ונוחים לשימוש, במיוחד לאוכלוסיית הקשישים, והדיגיטליים קטנים מאוד וכמעט שלא מורגשים.

מימון מקופות חולים

מימון ממשרד הרווחה

חלק מאוכלוסיית החירשים בישראל זכאי לסיוע לרכישת מכשירי שמיעה ואביזרי שמיעה. הסיוע ניתן באמצעות "סל תקשורת"- החזר כספי של כ-3,000 שקלים ובאמצעות "דמי תקשורת"- סכום כספי שעומד על כ-300 עד 400 שקלים בחודש.

סיוע מביטוח לאומי

ילדים מלידה עד גיל 18 אשר סובלים מירידה בשמיעה של 45 דציבלים ויותר בכל אחת מהאוזניים, זכאים לקבל גמלת ילד נכה, שגובהה משתנה לפי אחוזי החירשות של הילד.

Exit mobile version