mri ברך

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

mri ברך

יכול להיות שמצאתם את עצמכם במצב בו אתם נדרשים לעבור בדיקת mri  ברך. אולי זה קורה בעקבות פציעה או שחיקה של הברך. לצערנו אלה הן תופעות שכיחות בקרב האוכלוסייה בארץ. פציעות או שחיקות של הברך יכולות לפגוע בתפקוד וביכולות שלכם בצורה ניכרת, ולגרום להרבה כאב, לכן חשוב לטפל בהן בהקדם.

בעוד שהמעמד של בדיקה מסוג זה הוא תמיד לא נעים, החדשות הטובות הן שבדיקת mri היא בדיקה מדויקת, היכולה לתרום משמעותית לטיפול ולתהליך ההחלמה שלכם. למעשה מדובר באחת הבדיקות החשובות והמובילות של עולם הרפואה המערבי.

אז אם אתם לפני בדיקה mri ברך, או חושבים שאתם זקוקים לבדיקת  mri ברך, הגעתם למקום הנכון. המאמר הזה יספר לכם את כל מה שהכי חשוב לדעת על הבדיקה היעילה.

mri ברך

mri ברך הסבר כללי על הבדיקה

בדיקת mri או בעברית תהודה מגנטית גרעינית, היא שיטת דימות מתקדמת שמשתמשת בשדה מגנטי עוצמתי ובגלי רדיו על מנת לקבל תמונה מפורטת של חלקים שונים בגוף האדם.

ניתן לעשות את הבדיקה לאיברים רבים בגוף מברך ועד לב. זו שיטה מצוינת לזהות מצבי מחלה, דלקות, נזקים, שינויים מבניים ועוד. השיטה נחשבת להיות מאד מפורטת ויעילה ועולה על היכולות של שיטות אחרות כגון רנטגן CT או אולטרה סאונד. בדיקת mri ברך נעשית במקרים בהם יש בעיות חוזרות ונישנות בתפקוד הברך ובכמות הכאב שהיא מסבה למטופל. במקרה הזה ירצו הרופאים להבין לעומק את מצב הברך והבדיקה תאפשר להם לעשות זאת בצורה מקיפה ויעילה.

כמה עולה mri ברך?

עלות הבדיקה MRI משתנה בהתאם לביטוח, לקופת החולים ולדחיפות המקרה. בגלל סיבות רבות כאלה ואחרות יש לעיתים לבצע בדיקה מסוג כזה בצורה פרטית. במצב זה המחירים משתנים וחשוב לעשות בירור מקיף. לדוגמא, יכול להיות הבדיקה כלולה בביטוח הפרטי שלכם, אז וודאו שאתם עושים את כל הבירורים החשובים. המחירים משתנים גם ממוסד למוסד. בחרו בבית חולים או מרכז רפואי עתיר ניסיון ובעל מוניטין מצוין המציע מחיר ומשתלם כדי לבצע בדיקה או צילום mri ברך.

האם הבדיקה מסוכנת?

החדשות הטובות בנוגע לבדיקה mri הן שהיא אינה פולשנית ואינה מכאיבה. הבדיקה עצמה נעשת בתוך מכשיר גדול שעובד בטכניקה של מגנטים וגלי רדיו. תודות לטכניקה המיוחדת של הבדיקה היא בטוחה מאד. בניגוד לשיטות דימות כגון CT ה-MRI אינו עושה שימוש בקרינה מיננת (קרני רנטגן). הנתון הזה הופך אותה לבדיקה בטוחה מאד ואפשרית אפילו לנשים בהריון.

מה בודקים ב mri ברך?

במקרה של הברך תתבצע הבדיקה כדי לבדוק את מפרק הברך ואת הרקמות הרכות שסמוכות לו. הבדיקה תחפש אחר שברים, דלקת, הצטברות נוזלים, קרעים במיניסקוס ואפילו גידולים או ציסטות במפרק. את כל אלה הבדיקה תוכל לאתר ביעילות ובכך לאפשר לרופאים לבנות תוכנית טיפול ושיקום המתאימה למצב הברך. בכל מה שנוגע לברך, זיהוי הבעיה הוא אקוטי ויש לקבל את הטיפול המתאים לבעיה. אם הכאב מובחן בברך שמאל תתבקשו לעשות mri  ברך שמאל, כך שהבדיקה תעשה בהתאם לכאב ממנו אתם סובלים כרגע. אם שתי הברכיים בבעיה, יכול להיות שתדרשו לעשות בשתיהן.

מתי חשוב לבצע את הבדיקה?

ישנן סיבות רבות שיכולות להביא אתכם למצב בו אתם נזקקים לבדיקת mri ברך. זה קורה בעיקר אם אתם סובלים מכאבי ברכיים. כאבי ברכיים יכולים להשפיע על איכות החיים ועל התפקוד בצורה מאד ניכרת. לכן, אם יש לכם אחד או יותר מהתסמינים הבאים חשוב מאד שתגשו לרופא בהקדם ותתחילו את תהליך הבירור.

כאב בלתי מוסבר בברך

אם אתם חווים לאורך זמן כאבים באחת הברכיים או בשתיהן, אל תתעלמו מהמצב. מצב של כאב בלתי מוסבר דורש בירור מעמיק והתערבות מיידית ככל הניתן, על מנת למנוע מהבעיה להעמיק. כאבים בלתי מוסברים יכולים להופיע בשתי הברכיים, רק באחת מהן, או לעבור מרגל אל רגל בהתאם לשחיקה ולשימוש בברכיים.

עברתם פציעה או חבלה בברך

הברך היא אחד המפרקים הכי חשובים בגוף האדם. למרבה הצער, מדובר באיבר רגיש יחסית שיכול להנזק בקלות. אם עברתם פציעה או חבלה בברך והיא ממשיכה לכאוב אחרי זמן מה, אל תתעלמו מהבעיה. יכול להיות שנוצר במהלך הפציעה נזק לברך ויש לפעול במהרה.

שחיקה בעקבות פעילות ספורטיבית

לצערנו שחיקת ברך בעקבות פעילות ספורטיבית היא עניין די שכיח. אם אתם עוסקים או עסקתם בעבר בכל סוג ספורט בעצימות גבוהה, יכול להיות שהברכיים שלכם סובלות משחיקה ופגיעה בחלקי הברך השונים. בדיקתmri  ברך תוכל לשפוך אור על המצב שלכם ועל הנזק האפשרי, ואם טיפול נכון תוכלו לחזור לפעילות.

הבדיקה עצמה – שלבי הבדיקה

הדבר הראשון שתתבקשו לעשות הוא להוריד את כל התכשיטים והמתכות שיש לכם, לכן אנחנו ממליצים להשאיר אותם בבית מלכתחילה. הבדיקה תתבצע לרוב כשאתם לובשים כותנת דקה שתסופק לכם על ידי בית החולים. במקרים מסוימים בהתאם יתנו לכם זריקה של חומר ניגוד דרך עירוי בזרוע. חלק מהנבדקים מדווחים שחומר הניגוד גרם להם לתחושת קור, אך היא חולפת אחר זמן קצר. אורך הבדיקה ינוע בין חצי שעה לשעה בהתאם למכשור ולאופי הבדיקה עצמה.

סורק ה mri נראה כמו צינור גדול, ויש האומרים חללית, שפתוח משני הצדדים ולתוכו תתבקשו להכנס כשאתם שכובים על הגב. במהלך הבדיקה אסור לזוז ואף צריך לעצור את הנשימה בערך לעשרים שניות.

למרות שחומר אינו הניגוד אינו מסוכן או לא בריא, חשוב לזכור לשתות הרבה נוזלים לאחר הבדיקה על מנת לאפשר לחומר הניגוד לצאת מהגוף במהירות יחסית.

לסיכום, mri  ברך היא בדיקה מצוינת שיכולה לאפשר לכם להבין את מצבכם לעומק ולתת לרופאים את הידע והאבחון המתאים שיובילו לטיפול נכון. אם אתם סובלים מכאבים פנו לרופא שלכם והתחילו בירור בקרוב. בהצלחה.

לכל שאלה או בקשה התכתבו איתנו כאן

פורטל שירותי בריאות בישראל

אתר בתי חולים בישראל מאפשר לכם לקבל מידע מדוייק ומהימן אודות כל בתי החולים הפועלים בישראל, המחלקות בבתי החולים, התמחויות מיוחדות במסגרת כל בית חולים ומידע שימושי נוסף. המידע באתר מסודר בצורה יעילה ונוחה לחיפוש, המאפשרת לכם לקבל את כל המידע הדרוש לכם.

אז מה היה לנו בכתבה:
דילוג לתוכן