טיפולי הקרנות

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

ההתמודדות עם מחלת הסרטן היא המורכבת ביותר שמכירה הרפואה המודרנית. הגם שאין כיום תרופה לסרטן, יש טיפולים שבכוחם להאט את התפשטות המחלה, להקל על התסמינים או אפילו להתגבר עליה לחלוטין כשהטיפול נעשה בשלביה המוקדמים. טיפולי ההקרנות ("רדיותרפיה") נכנסים לתמונה בנקודה הזו בדיוק.

מהם טיפולי ההקרנות?

כשמדברים על טיפולי הקרנות, מתכוונים לקרני רטנגן, אלקטרונים או חלקיקים אחרים, אשר מוקרנים לתוך הגוף, פוגעים בתאים הסרטניים באזור ההקרנה ומביאים לפגיעה בהם. באשר לתאים הבריאים, הפגיעה בהם נועדה להיות מינימלית, ויוצאת מנקודת הנחה שאלה שכן נפגעים יתאוששו בהדרגה, כך שניתן יהיה להמשיך בהקרנות לאחר פרק הזמן הנקבע על ידי הגורם המטפל.

טיפול זה אינו כרוך בכאבים, ואינו שונה בהרבה מצילומי הרנטגן המסורתיים. עם זאת, לאחריו בהחלט ייתכנו תופעות לוואי, ובין השאר פגיעות בעור (שינויי גוון, רגישות יתר ועוד), פגיעה בפוריות, נשירת שיער או עייפות כרונית.

בדרך כלל, טיפולי ההקרנות מבוצעים, באופן סדיר, בתקופה של כחודש: כל טיפול נמשך עד עשרים דקות, מתוכו ההקרנה דקה אחת עד חמש. בסך הכול, מבוצעות בין 25 ל-35 פגישות באופן יומי, למעט סופי שבוע.

היכן מתבצעים טיפולי הקרנות?

בישראל, מבוצעות ההקרנות בבתי החולים הציבוריים, וזאת לרוב במסגרת מחלקות האונקולוגיה השונות. אולם, לא כל בית חולים אכן מבצע הקרנות: נדרש מכשיר המפיק את הקרינה באנרגיה גבוהה, אשר יהיה בדרך כלל מאיץ קווי. הטיפולים נעשית בשכיבה, ללא תנועה, כאשר הצוות הרפואי של בית החולים משקיף על הנעשה במצלמה במעגל סגור.

בעיקרו של דבר, עיקר הסיוע בישראל למטופלים העוברים הקרנות הוא בהגדרת דרגת הנכות שלהם. חולי סרטן המקבלים טיפולי הקרנות מוגדרים כבעלי 100% נכות, אשר מקנה להם קצבת נכות חודשית בשיעור משמעותי, ובמקרים מסוימים גם קצבת ניידות וקצבת שירותים כלליים.

זאת לצד הטבות כלכליות אחרות: למשל, פטור כללי ממס הכנסה, והנחות משמעותיות בארנונה, בשירותי הטלפוניה או בנסיעות בתחבורה הציבורית. כמו כן, מבוטחי קופות החולים אשר עוברים טיפולי הקרנות בבתי החולים בישראל זכאים לסבסוד חלקי של הוצאות השהייה שלהם בבתי מלון באזור.

טיפולי הקרנות בישראל

עקב העובדה שעלות הקמת מכון הקרנות אינה בטלה בשישים כלל, מספר בתי החולים אשר מציעים זאת בישראל מצומצמת בכל קנה מידה. לפניכם רשימה של בתי החולים בישראל אשר כן מבצעים טיפולי הקרנות מהסוג הזה, אליהם צפוי להצטרף בשנים הקרובות גם בית החולים זיו שבצפת.

לנוחיותכם, הרשימה מסודרת על פי האזורים הגאוגרפיים של מדינת ישראל, והיא כוללת את פרטי יצירת הקשר עם המחלקות הרלוונטיות:

אזור הצפון

  • מכון קרינה – המרכז הרפואי רמב'ם – רחוב העליה השניה 8, חיפה. טלפון: 04-8543012.

אזור המרכז והשרון

  • מחלקה אונקולוגית – בית החולים לניאדו – רחוב דברי חיים 22, קרית צאנז, נתניה. טלפון: 09-8604666.
  • מרכז הסרטן – המכון האונקולוגי בבית החולים שיבא תל השומר – דרך שיבא 2, רמת גן. מוקד זימון תורים: 03-5305000.
  • מכון קרינה – המרכז הרפואי תל אביב על שם סוראסקי – רחוב ויצמן 6, תל אביב יפו. טלפון: 03-6947285 (מזכירות מנהל המכון) או 03-6973997 (מוקד זימון תורים).

אזור ירושלים

  • היחידה לרדיותופיה – המרכז הרפואי הדסה – עין כרם, ירושלים. טלפון: 02-6776808.

לכל שאלה או בקשה התכתבו איתנו כאן

פורטל שירותי בריאות בישראל

אתר בתי חולים בישראל מאפשר לכם לקבל מידע מדוייק ומהימן אודות כל בתי החולים הפועלים בישראל, המחלקות בבתי החולים, התמחויות מיוחדות במסגרת כל בית חולים ומידע שימושי נוסף. המידע באתר מסודר בצורה יעילה ונוחה לחיפוש, המאפשרת לכם לקבל את כל המידע הדרוש לכם.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן