מרכז לשיקום נהיגה בבית החולים

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מרכז לשיקום נהיגה בבתי חולים

מרכז לשיקום נהיגה בבתי חוליםרוב הישראלים מחזיקים ברישיון נהיגה, ועוברים מסלול לא פשוט כדי לקבל אותו: תחילת לימודי הנהיגה, ובעיקר מעבר בהצלחה של המבחן העיוני והמבחן המעשי.

הבעיה היא שיש אנשים שמאבדים עם הזמן את היכולת שלהם לנהוג, בין אם עקב היחלשות מערכות הגוף עם הגיל, פגיעה גופנית כלשהי, פגיעה מוחית, מחלות פרוגרסיביות ועוד.

עבורם אלה ורבים אחרים, נדרש לבחון את מידת הכשירות שלהם מבחינה פיזית או קוגנטיבית לנהיגה. מרפאה לאבחון ולשיקום נהיגה מסייעת למטופלים המגיעים אליה בהפניית רופא מטפל או אפילו על ידי המכון הרפואי לבטיחות בדרכים עצמו.

יש מקרים בהם מעבר בהצלחה של הבדיקות יהיה תנאי מרכזי לתחילת לימודי הנהיגה, או לחלופין ליכולת לגשת לטסט.

מטרות מרכז לשיקום נהיגה

המטרה הראשונה היא לאבחן אדם הסובל מבעיה המצריכה המשך בירור. הליך האבחון כאן הוא רחב, וכולל בתוכו מספר כלים ייחודיים: אבחון הנעשה באמצעות נייר ועיפרון, אבחון ממוחשב, סימולטור נהיגה ועוד. בחלק מהמקרים יכול האבחון להתבצע גם במהלך הנהיגה ב"עולם האמיתי", עם מרפאים בעיסוק שמתלווים לאדם המאובחן במהלך הנהיגה שלו ברכב ובוחנים איך הוא מתנהל בשטח.

האבחון כולל התייחסות לתפקוד מוטורי, ויזואלי, התנהגותי, קוגנטיבי או תפיסתי של אותו אדם. כמו הטסט בלימודי הנהיגה, רק כזה שבוחן פרמטרים שונים לגמרי. הליך האבחון מצריך מספר פגישות, ונמשך בסך הכל מספר שעות. התוצאה של האבחון היא חוות דעת מנומקת, בכתב, המצביעה על הכשירות של האדם לנהוג.

כמובן שנדרש שחוות הדעת תתקבל על ידי המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, כפי שאכן מתרחש עם המכונים הבודדים בתחום שקיימים בישראל. מה שחשוב לא פחות הוא שניתן לטפל בחלק ניכר מהבעיות הפוגעות ביכולת לנהוג. בהתאם לאבחון יכולים מומחי המרפאה לחשוב על פתרונות מעשיים להתמודדות עם הקשיים, או לחלופין להפנות את  הנבדק למטפלים מקצועיים אחרים שהבעיה שזוהתה קשורה לתחום התמחותם.

בין השאר מדובר על פעולות לשיפור אלמנטים בעייתיים דוגמת זמן תגובה איטי, קשיים במיקוד החזותי, הפרעת קשב, בעיה בשיווי המשקל ועוד. על פי הבדיקה ניתן גם להתאים את הרכב לנהיגה של מי שמתיישב מאחורי ההגה, כשחוות הדעת עשויה לכלול המלצות על התקנה של אי אילו אביזרים בתוכו: דוושות בצד שמאל לרגל, כריות, מנגנונים ידניים ועוד.

מרכזים לשיקום נהיגה בבתי החולים בישראל

באופן לא מפתיע, לא בכל בית חולים בישראל יש מרכז ייעודי לשיקום נהיגה: למעשה, רק בשנת 2003 נפתח לפי הידוע לנו מרכז שיקום ייחודי, בבית החולים בילינסון, ולצידו פועל גם מרכז לשיקום נהיגה בבית חולים ייעודי לשיקום. כמובן שאנחנו מקווים שהרשימה הזו תגדל בעוד שם או שניים בשנים הקרובות, מכיוון שהצורך בשיקום נהיגה עשוי בהחלט להיות מהותי בלא מעט תרחישים.

ברשימה הבאה נציג בפניכם את המרכזים הבודדים שכן פועלים בישראל, כולל פרטי יצירת קשר עם כל אחד מהם.

אזור המרכז והשרון

  • מרכז לאבחון ושיקום כושר הנהיגה – המרכז הרפואי רבין ביילינסון-השרון – דרך זאב ז'בוטינסקי 39, פתח תקווה. טלפון: 03-9377582.
  • מרפאה לאבחון ושיקום כישורי נהיגה – בית החולים לוינשטיין – רחוב האחוזה 278, רעננה. טלפון: 09-7709003.

לכל שאלה או בקשה התכתבו איתנו כאן

פורטל שירותי בריאות בישראל

אתר בתי חולים בישראל מאפשר לכם לקבל מידע מדוייק ומהימן אודות כל בתי החולים הפועלים בישראל, המחלקות בבתי החולים, התמחויות מיוחדות במסגרת כל בית חולים ומידע שימושי נוסף. המידע באתר מסודר בצורה יעילה ונוחה לחיפוש, המאפשרת לכם לקבל את כל המידע הדרוש לכם.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן